Maak kennis met de nieuwe Jeep® Avenger 4xe – de mogelijkheid om met vierwielaandrijving plezier en vrijheid te vergroten - Gent Motors

Maak kennis met de nieuwe Jeep® Avenger 4xe – de mogelijkheid om met vierwielaandrijving plezier en vrijheid te vergroten

Het merk Jeep® onthult de Avenger 4xe, die het onderscheidende uiterlijk, de compactheid en de veelzijdigheid van de Avenger combineert met de prestaties van het vierwielaandrijvingssysteem van het merk Jeep.

  • De 4xe-versie verbetert het offroad-plezier, de rijeigenschappen onder alle weersomstandigheden en het onderscheidende karakter van de veelgeprezen Avenger, die is uitgerust met de hybride 48-volt aandrijflijn met exclusieve vierwielaandrijving van Jeep, gecombineerd met de automatische 6-versnellingsbak met dubbele koppeling transmissie.
  • Dankzij het exclusieve vierwielaandrijvingssysteem van Jeep is de 4x4 altijd beschikbaar wanneer dat nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van het brandstofverbruik. Bovendien zorgt de Selec Terrain-functie ervoor dat de bestuurder in elke situatie de juiste modus kan kiezen.
  • Nieuw Multilink-achterwielophangingssysteem, ontwikkeld door Jeep om meer articulatie op de achteras te bieden, wat resulteert in meer comfort op ruige wegen. Het voertuig koppelt een thermische motor van 136 pk (100 kW) aan twee elektromotoren van elk 21 kW, die beide assen kunnen bewegen en een beschikbaar koppel van 1900 Nm op de achterwielen garanderen.
  • Extra vermogen voor uitstekende prestaties met een snelheid tot 194 km/u, acceleratie van 0-100 km/u in 9,5 seconden en extra plezier in de Sport-modus dankzij de e-Boost-functie.
  • De Avenger 4xe is meer dan een versie: het is een nieuw model; het unieke karakter ervan gaat verder dan alleen de aandrijflijn, met speciale exterieur- en interieurdetails met verbeterde functionaliteit en twee nieuwe afwerkingen: Upland en Overland.
  • Bestellingen worden geopend in het vierde kwartaal van 2024.

Ter ere van zijn rijke erfgoed van verkenning en baanbrekend design introduceert het iconische merk Jeep® de opmerkelijke Jeep Avenger 4xe. Voortbouwend op de klinkende triomf van Avenger sinds de lancering, markeert deze nieuwste toevoeging het hoogtepunt van de line-up van het gewaardeerde merk. Met een niet-aflatende toewijding aan het verbeteren van prestaties en het omarmen van elektrificatie presenteert Jeep met trots de Avenger 4xe aan een gerenommeerde menigte Europese journalisten, die zijn ongeëvenaarde erfenis als wereldleider op het gebied van SUV-excellentie belichaamt en meer plezier, meer vrijheid en meer Avenger naar de wereld brengt.

Eric Laforge – hoofd van Jeep Brand in Groot Europa zegt: “Avenger is een van de grootste succesverhalen van Jeep in Europa met meer dan 90.000 bestellingen van eindklanten, waarvan bijna 30% volledig elektrisch. In de nasleep van dit succes zal de Avenger 4xe de nieuwe maatstaf worden in het “B-SUV”-segment, met een exclusief design en topprestaties, en vertegenwoordigt hij de volledige expressie van de erfenis van Jeep op het gebied van vierwielaandrijving.”


Baanbrekende klantgerichte innovatie

De introductie van de Jeep Avenger 4xe betekent meer dan alleen de uitbreiding van het assortiment van het merk: het symboliseert een strategisch antwoord op de veranderende eisen van klanten. Geworteld in een klantgerichte ethos, geeft Jeep prioriteit aan het luisteren naar en tegemoetkomen aan de behoeften van zijn klantenkring. Door nauwgezette aandacht voor detail integreert de Avenger 4xe naadloos de tijdloze aantrekkingskracht van het ontwerp en de functionaliteit van het merk Jeep met de allernieuwste technologische ontwikkelingen, waardoor een ongeëvenaarde rijervaring wordt geboden.

De Jeep Avenger 4xe is ontworpen om tegemoet te komen aan een breed spectrum van individuen en spreekt mensen aan die van ‘open lucht’ houden, en mensen die van sporten houden en beoefenen, 4x4-bezitters die de extra tractie en veiligheid die door iedereen wordt geboden niet willen opgeven. wielaandrijving, stedelijke klanten die tijdens de werkweek een compacte auto nodig hebben, maar houden van uitstapjes in de buitenlucht in het weekend, en ook mensen die niet van offroad houden, maar zich willen onderscheiden van de massa.


Leuker

De ongeëvenaarde erfenis van Jeeps legendarische capaciteiten maakt een monumentale sprong voorwaarts met de introductie van een baanbrekende aandrijflijn in de Jeep Avenger 4xe, die een nieuwe standaard zet op het gebied van speelplezier en lichtgewicht design.

Deze innovatieve aandrijflijn combineert naadloos de voordelen van een hybridesysteem met geavanceerde AWD-technologie. De kern wordt gevormd door een dynamisch 48V-hybridesysteem, met een robuuste 1,2-liter turbomotor die 136 pk genereert, aangevuld met dubbele elektromotoren van 21 kW die zowel voor als achter in het voertuig zijn geplaatst. In combinatie met een automatische zesversnellingsbak met dubbele koppeling, die dankzij de geïntegreerde elektrische motor bij lage snelheden volledig elektrisch kan rijden, versterkt deze configuratie niet alleen de leuke prestaties waar Jeep-liefhebbers naar hunkeren, maar introduceert ze ook een hoger niveau van opwinding door de E-Boost-functie in de sportmodus.

Extra mogelijkheden onder de motorkap stellen de 4xe in staat uitstekende prestaties te leveren: hij bereikt een maximaal vermogen van 136 pk en bereikt snelheden tot 194 km/u (+10 km/u vergeleken met het e-hybride model), met een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 9,5 seconden. De 4xe-aandrijflijn zet een nieuwe maatstaf in het hybride Avenger-gamma en biedt het hoogste vermogen en koppel, met 36 pk en 25 Nm meer dan de e-Hybrid FWD-versie. Dit resulteert in een snellere acceleratie en een hogere topsnelheid, terwijl een minimale toename van de CO2-uitstoot behouden blijft. Deze robuuste prestatie combineert kracht moeiteloos met milieubewustzijn, en maakt het dankzij de koppeling van vierwielaandrijving met hybridetechnologie mogelijk om het verbruik en de uitstoot te verminderen.

De kenmerken en prestaties van de aandrijflijn tillen de mogelijkheden van de Avenger 4xe naar nieuwe hoogten. Zelfs als je bedenkt dat het model met voorwielaandrijving al ongeëvenaard was in zijn klasse, omvatten de verbeteringen onder meer verbeterde offroad-hoeken, een 10 mm grotere bodemvrijheid en de mogelijkheid om tot 400 mm water door te waden. Bovendien is de mogelijkheid tot vierwielaandrijving direct beschikbaar. In wezen belichaamt de Jeep Avenger 4xe een harmonieuze samensmelting van kracht, wendbaarheid en efficiëntie, waardoor het merk een nieuw tijdperk van uitmuntendheid en plezier in de automobielsector wordt gekatapulteerd.


Meer vrijheid

Als belichaming van Jeeps kernwaarde vrijheid markeert de Avenger 4xe het hoogtepunt van de niet-aflatende toewijding van het merk Jeep om klanten keuzevrijheid te bieden. Door een gevarieerd aanbod aan te bieden en ervoor te zorgen dat elke reis tot in de perfectie is afgestemd, stelt Jeep avonturiers in staat de sensatie van ontdekkingsreizen met ongeëvenaard vertrouwen te omarmen. Omdat de Avenger 4xe je – net als alle Jeeps – de vrijheid geeft om naar plaatsen te gaan waar anderen niet kunnen komen.

De uitzonderlijke aandrijflijn, gecombineerd met de op de achteras geplaatste reductiekast van 22,7:1, zorgt voor een buitengewoon achterwielkoppel van 1.900 Nm, wat een ongeëvenaarde tractie oplevert. Deze mogelijkheid maakt het mogelijk hellingen van bijna 40% te overwinnen op uitdagende terreinen zoals grind en tot 20% wanneer er geen grip op de vooras is.

De Jeep Avenger 4xe is uitgerust met een slim vierwielaandrijvingssysteem, dat ervoor zorgt dat 4x4-capaciteiten altijd beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. Bij lage snelheden (tussen -30 en +30 km/u) is de tractie op alle vier de wielen permanent, met een verdeling van 50:50. Bij gemiddelde snelheden (30 tot 90 km/u) wordt de achterasaandrijving alleen op verzoek geactiveerd. Het is opmerkelijk dat zelfs bij een koppel van nul Nm de achterste e-motor verbonden blijft met de achterwielen voor plotselinge behoeften. Wanneer de vierwielaandrijving is ingeschakeld, wordt de koppelverdeling gebaseerd op de daadwerkelijke vraag, met een mogelijke verdeling tot 50:50. Bij hoge snelheden (boven 90 km/u) wordt de voorwaartse aandrijving permanent en wordt de achterste e-motor losgekoppeld van de as om het brandstofverbruik te minimaliseren.

De Selec-Terrain-functie op de Avenger 4xe stelt de bestuurder in staat om voor elke situatie de juiste modus te selecteren: Auto, dat alleen op verzoek vierwielaandrijving biedt, ideaal voor dagelijks rijden met minimale CO2-uitstoot; Sneeuw, dat zorgt voor verbeterde stabiliteitscontrole en slimme vierwielaandrijving voor veilig reizen op de weg in de winter; Sand&Mud, op maat gemaakt voor oneffen terrein met specifieke schakelverhoudingen en tractiecontrole; en Sport, waardoor de krachtige kracht- en koppelafgifte van het 4xe-systeem wordt gemaximaliseerd, verder verbeterd door e-boost op de achterwielen.

Een exclusief kenmerk van de Avenger 4xe is het innovatieve Multilink-achterwielophangingssysteem, ontwikkeld door Jeep. Deze functie, die doorgaans wordt aangetroffen op grotere voertuigen, verbetert de articulatie van de achteras, wat resulteert in meer comfort op ruige wegen.


Meer Avenger


De Jeep Avenger 4xe ontpopt zich als een ware belichaming van de iconische ‘Avenger’-spirit van het merk, waarbij hij tijdloze traditie combineert met een gevoel voor innovatie dat in elk aspect van de auto terugkomt. Van het opvallende exterieurdesign tot het zorgvuldig vervaardigde interieur: de Avenger 4xe is een bewijs van Jeeps meedogenloze streven naar uitmuntendheid en biedt een uniek rijgedrag als geen ander. Het tilt het functionele ontwerp naar een hoger niveau met een speciaal exterieur dat niet alleen is ontworpen om op te vallen, maar ook beter tegemoet te komen aan de offroad-eisen. Dit omvat onder meer voorzieningen als de trekhaak aan de achterzijde, standaard dakdragers om het laadvermogen voor het vervoeren van uitrusting zoals kajaks en raftinguitrusting te vergroten, en stoelen gemaakt van twee keer zo duurzaam materiaal dat volledig waterdicht is. Bovendien worden deze stoelen beschermd door een eenvoudig te reinigen oplossing die beschermt tegen vlekken en modder.

Bij het ontwerp van de Avenger 4xe gaf Jeep prioriteit aan de bescherming van het voertuig. Op het eerste gezicht vallen de vernieuwde exterieurelementen meteen op. Dit omvat opnieuw ontworpen mistlampen die iets hoger en naar buiten zijn geplaatst, waardoor het nachtzicht van de auto wordt verbeterd. De dakrails en de trekhaak achter zijn eveneens zorgvuldig op maat gemaakt om het stoere karakter van de auto te complementeren.

De voor- en achterbumpers zijn gemaakt van in kleur gegoten materiaal met een antikrasafwerking. Aan de voorkant laat de nieuwe bumper het stuur bloot, wat veiligheid en stevigheid biedt op rotsachtig terrein, en is voorzien van een hogere en prominentere bekleding die de kentekenplaat beschermt. van impact. Bovendien worden vitale componenten zoals de onderste grille aan de voorkant en de radar beschermd door robuuste bumpers, waardoor duurzaamheid en een lange levensduur in ruige omgevingen worden gegarandeerd. De Jeep Avenger 4xe is ook voorzien van de nieuwe optionele motorkapsticker, ontworpen om net zo functioneel te zijn als de kenmerken van het merk Jeep altijd zijn geweest. De sticker is namelijk gemaakt van mat materiaal, om onaangename reflecties van de zon tijdens het rijden te voorkomen.

Stap binnen en de Avenger 4xe blijft indruk maken met een groot aantal innovatieve functies die zijn ontworpen om het comfort en gemak te verhogen. De cabine verwelkomt de inzittenden met nieuwe stoelen die zijn gemaakt van onconventionele, volledig wasbare en duurzame materialen, twee keer sterker dan conventionele materialen, en daarom perfect voor avonturiers die het buitenleven omarmen. Ondertussen bieden standaard M+S-banden betrouwbare tractie in verschillende weersomstandigheden, terwijl optionele All Terrain 3PMSF-banden beschikbaar zijn voor verbeterde grip op uitdagend terrein. De velgen zullen ook zwart zijn, om de esthetische kwaliteit in de loop van de tijd te garanderen, ongeacht het terrein en de rijcontext waarin hij wordt gebruikt.

Deze innovatieve verbeteringen verhogen niet alleen de esthetische aantrekkingskracht van de Avenger 4xe, maar versterken ook de toch al indrukwekkende capaciteiten. Met verbeterde offroad-hoeken met een nadering van 22°, een breakover van 21° en een vertrekhoek van 35°, samen met een verhoogde bodemvrijheid van 210 mm, herdefinieert de Avenger 4xe de grenzen van avontuur. Bovendien stelt de Avenger 4xe, met een waterdoorwaadvermogen vergroot tot 400 mm, bestuurders in staat om zelfs de meest uitdagende terreinen met vertrouwen te overwinnen.

De opwinding neemt toe nu de bestellingen voor de Jeep Avenger 4xe naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 zullen worden geopend.

Galerij

Gent Motors article image