Nieuws

Blijf op de hoogte.

Jeep Easter Safari: 6 concepts en 1 vernieuwde Wrangler Magneto EV

Als opwarming voor zijn traditionele Easter Safari in Moab, onthult Jeep zes conceptcars en een verbeterde versie van het Magneto concept, een voorbode van de elektrische Wrangler.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio “ESTREMA”: voor echte autopuristen

Alfa Romeo presenteerde de Giulia en Stelvio "ESTREMA" speciale series in Hinwil, in het hoofdkwartier van het Alfa Romeo F1 Team. De "ESTREMA"-modellen, de eerste speciale serie op wereldniveau, hebben een afwerking die hen aan de top van het gamma plaatst, omdat zij het beste belichamen op het vlak van technische en dynamische oplossingen, stijl en sportiviteit.

Nieuwe exclusieve en gelimiteerde speciale serie: de Abarth 595 "Spa-Francorchamps"

Het merk met de Scorpione begint 2022 met een knaller door de onthulling van een unieke en exclusieve Belgische editie "geïnspireerd door het mooiste circuit ter wereld": de nieuwe 595 "Spa-Francorchamps". Deze unieke editie belichaamt perfect de ziel van het merk, in termen van prestaties, stijl en sportiviteit.

Jeep® Wrangler 4xe - de nieuwigheden voor 2022

De nieuwe Jeep Wrangler 4xe plug-in hybride, die afgelopen zomer werd gelanceerd, is de meest capabele, krachtige, efficiënte, milieuvriendelijke, technisch geavanceerde en connected Wrangler die ooit op de Europese markt is geïntroduceerd. Hij markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk en een verdere stap in de richting van de elektrificatie van het hele gamma.

Fiat Professional sleept drie prijzen in de wacht op de WHAT VAN? Awards

In het Verenigd Koninkrijk heeft Fiat Professional de 2022 What Van? Awards stormenderhand veroverd, met de Nieuwe Ducato als algemene Van van het Jaar en Grote Van van het Jaar, terwijl de E-Ducato Minibus opties ombouw Minibus van het Jaar werd.

De nieuwe Abarth 'Collectors' Edition', de 695 Esseesse, voor het eerst op de Belux-markt

De merk met de Scorpion beroert de harten van de fans van het merk met een nieuwe "Collectors' Edition": de Abarth 695 Esseesse, een naam die zijn wortels heeft in de geschiedenis van het merk en rechtstreeks verwijst naar het begin, toen de tuningkits van de jaren 1960 Carlo Abarth's fortuin maakten en hem vestigden als de uitvinder van tuning voor productieauto's.

Stellantis kondigt de komst aan van de New Fiat Professional Scudo en de New Fiat Ulysse ter uitbreiding van zijn gamma.

Stellantis kondigt de lancering aan van een nieuwe generatie voertuigen, die op het punt staat in productie te worden genomen in de historische Stellantis-fabriek in Hordain, nabij Valenciennes in Noord-Frankrijk. De ene is een Fiat MPV, de andere een Fiat Professional licht bedrijfsvoertuig.

De Fiat New 500 3+1 is ideaal voor stadsgebruik en combineert glamour en typisch Italiaans design met verbazingwekkende functionaliteit.

Toen de New 500 werd ontworpen, vervulde hij Fiat met positiviteit en bracht hij een energie en creativiteit met zich mee die sinds 1957 en 2007 niet meer waren vertoond. Dit project stelde de ontwerpers en ingenieurs in staat naar de toekomst te kijken zonder kansen te missen, terwijl er toch een duidelijke link bleef met het huidige succes van de 500.

New 500 is 'Small Car of the Year' bij News UK Motor Awards

De New 500, die door consumenten werd verkozen en door vooraanstaande autojournalisten op de shortlist werd geplaatst, wint de prijs ‘Small Car of the Year’ bij de News UK Motor Awards 2021.

De Alfa Romeo Giulia GTAm, waarmee Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi reden tijdens de Belgische F1 GP, te zien op de Zoute Grand Prix 2021

Alfa Romeo zal aanwezig zijn op de 2021-editie van de Zoute Grand Prix, die van 6 tot 10 oktober in Knokke plaatsvindt. "Ik ben bijzonder verheugd dat het merk Alfa Romeo dit jaar opnieuw kan deelnemen aan de Zoute Grand Prix, vooral omdat we al sinds de eerste editie in 2010 deelnemen", zegt Patrice Duclos, General Manager van het merk Alfa Romeo voor België en Luxemburg.

Giulia GTA uitverkocht : een verhaal van authentieke passie

In alle opzichten is de Giulia GTA nu een auto voor verzamelaars. De 500 genummerde exemplaren, die in mei jongstleden aan de internationale pers werden voorgesteld, zijn inmiddels verkocht aan klanten uit de hele wereld, waaronder aanzienlijke aantallen uit China, Japan en Australië, waardoor de Giulia GTA op internationaal niveau een commercieel succes is geworden.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio GT Junior : de Italiaanse manier om van het leven te houden.

Alfa Romeo brengt opnieuw hulde aan zijn ongeëvenaard historisch erfgoed en presenteert de nieuwe Giulia en Stelvio GT Junior special series, geïnspireerd op een icoon uit de jaren 1960, de GT 1300. De exclusieve limited edition is gebaseerd op de "Veloce"-uitvoering, de sportiefste in het gamma.

De gloednieuwe 2022 Jeep Grand Cherokee, de meest technologisch geavanceerde, 4x4-capabele en luxueuze Grand Cherokee ooit

Het merk Jeep® blijft klimmen naar nieuwe hoogten terwijl het zijn 80e jaar viert, de introductie van de eerste geëlektrificeerde Jeep Grand Cherokee 4xe samen met de ultieme off-road Grand Cherokee, de nieuwe Trailhawk.

Familie (500)RED – (RED)EFINE UW TOEKOMST EN RED LEVENS

FIAT, Jeep en RAM zijn een partnerschap aangegaan met (RED) en verbinden zich ertoe om tussen 2021 en 2023 minimaal 4 miljoen dollar uit te trekken om het cruciale werk van het Global Fund in de strijd tegen pandemieën, waaronder AIDS en COVID-19, te ondersteunen. Vanaf vandaag betekent dit dat elk (FIAT)RED-voertuig dat wordt aangekocht uit de speciale (500)RED-familie de meest ethische en betekenisvolle tot nu toe is.

Giulia en Stelvio "6C Villa d'Este": een eerbetoon aan het summum van elegantie

De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio '6C Villa d'Este' maken hun debuut. Ze putten uit het onbetaalbare erfgoed van het merk en belichamen de elegantie ervan. Ze hebben specifieke technische en esthetische kenmerken, waaronder de drielaags Etna-rode lak, een verwijzing naar het origineel uit 1949. De nieuwe gelimiteerde editie is qua kleuren en designelementen geïnspireerd op de elegantie van de 6C 2500 SS Coupé die Alfa Romeo in de jaren '40 produceerde, een waar meesterwerk van de 20e-eeuwse autokunst.

500X Yacht Club Capri, de eerste “openlucht” versie

De Fiat 500X Yacht Club Capri komt bovenop de Cross- en Sport-varianten en is de eerste “openlucht” 500X. Met een druk op de knop opent de elektrische “Dolcevita” kap en is een vrije blik op de hemel mogelijk.

Het merk Jeep® viert 80 jaar door te bouwen aan een 'Electric Present and Future'

Op 15 juli 1941 tekende het voormalige Willys-Overland Co. een contract met het Amerikaanse Ministerie van Oorlog om de productie van het eerste militaire Jeep-voertuig te starten. Tachtig jaar later floreert het merk Jeep over de hele wereld met een productportfolio dat zich blijft uitbreiden naar nieuwe segmenten, een toegewijde gemeenschap van wereldwijde klanten en het gebruik van 4xe elektrische voertuigtechnologie als de natuurlijke evolutie van 80 jaar toonaangevend leiderschap.

Nieuwe 500 krijgt 5 sterren en de beste beoordeling van Green NCAP

De Nieuwe 500, de eerste volledig elektrische auto van het merk Fiat, heeft de hoogste score van 5 sterren behaald in de Green NCAP-tests. Meer bepaald is het in 2021 de eerste auto die topscores behaalt in alle tests en de enige die de maximale score van 10/10 behaalt in de energie-efficiëntie-index.

Van de Formule 4 racetrack naar de straat: de nieuwe Abarth F595, 165 pk pure adrenaline

Rechtstreeks van de racecircuits van Europa komt het gebrul van de nieuwe Abarth F595, de nieuwe speciale serie - uitgerust met een F.4 motor - gewijd aan de jongste fans van het merk Scorpion. "Onder de motorkap klinken de 165 pk van de krachtige 1,4-liter Euro 6D-Final T-jet motor, de basis voor de motor in de Tatuus eenzitters die gebruikt worden in de Italiaanse en Duitse "F.4 Championships Powered by Abarth Certified by FIA".

Nieuwe Abarth 695 Esseesse: optimale prestaties, topacceleratie en de beste rijeigenschappen voor de nieuwe "Collectors' Edition" van het Scorpione merk

Het Scorpione merk doet de harten van het “Abarthisti” fandom sneller slaan met een nieuwe "Collectors' Edition": de Abarth 695 Esseesse, een naam die zijn roots heeft in de geschiedenis van het merk, rechtstreeks verwijzend naar de begindagen, toen de tuning kits uit de jaren 1960 een fortuin opbrachten voor Carlo Abarth, waarmee hij zich vestigde als de uitvinder van tuning voor massaproductie auto's.

Nieuwe Ducato 2021: een ontwikkeling in technologie en stijl voor de wereld van vrijetijdsvoertuigen

Vanochtend heeft Fiat Professional aan de Italiaanse en internationale pers de nieuwe kenmerken van de nieuwe Ducato voor 2021 onthuld, ter voltooiing van de reis die in april werd ingezet met de lancering van de E-Ducato, het eerste volledig elektrische bedrijfsvoertuig van de Stellantis Groep.

"Welcome back, Dolce Vita", een video die hulde brengt aan het Fiat Dolce Vita

"1 juli is een belangrijke datum met een grote symbolische waarde. Het geeft het startsein voor het herstel, voor de heropening van Europa, voor de terugkeer van de vrijheid van verkeer en reizen, en in zekere zin voor die zorgeloze houding die typisch is voor de zomer. Fiat wil deze dag vieren met de video "Welcome back, Dolce Vita"," aldus Olivier François, Chief Executive Officer van Fiat en CMO van Stellantis.

Gelukkige verjaardag, Alfa Romeo: viert zijn 111-jarige geschiedenis

Toen de A.L.F.A. werd opgericht op 24 juni 1910, waren de auto's rood. Een paar jaar eerder had Italië deze kleur al toegewezen gekregen voor zijn raceauto's. Sindsdien is rood een integraal onderdeel geworden van het DNA van Alfa Romeo. En vandaag, op de 111e verjaardag van het merk, zal het museum het liefst rood gekleurd zijn, om de vele enthousiastelingen te verwelkomen die naar Arese komen om het te vieren, zoals elk jaar het geval is.

De 1000 Miglia 2021 loopt ten einde: Alfa Romeo pakt de overwinning

We kunnen nog steeds de sensatie voelen van een editie die de band tussen het merk en de "Freccia Rossa" ("Rode Pijl") nog heeft versterkt. Alle auto's van het officiële Alfa Romeo-team kwamen over de eindstreep, mede dankzij de voortdurende steun van het personeel van de afdeling Erfgoed.

1000 Miglia 2021: de verzegelingsceremonie

Al meer dan 90 jaar is de 1000 Miglia het toppunt van passie op 4 wielen. De 1000 Miglia begon in 1927 als een snelheidsrace die na een bezoek aan Rome begon en eindigde in Brescia en vervolgens het hele Italiaanse schiereiland aflegde: in totaal 1600 km, wat overeenkomt met 1000 keizerlijke mijlen. Tijdens de tweede editie in 1928 behaalde Alfa Romeo de eerste plaats in zowel het individuele als het teamklassement, met finishplaatsen voor alle 8 wagens die aan de race deelnamen. Tijdens de verschillende edities van de competitieve 1000 Miglia tot 1957 wonnen Alfa Romeo's maar liefst 11 keer, een recordaantal overwinningen dat nooit meer kan worden overtroffen.

Alfa Romeo Giulia GTA : een legende op de weg

De internationale persvoorstelling met testritten van de Giulia GTA en de "extreme" Giulia GTAm-configuratie vond plaats in Balocco. Het herinnert aan één van de legendes van de automobiel en een mijlpaal in de geschiedenis van het merk: de Giulia GTA van 1965. Het is dus een echte terugkeer naar de roots van het merk, dat 111 jaar geleden werd opgericht. Deze nieuwe auto belichaamt Alfa Romeo's unieke vermogen om stijl en sportiviteit te combineren.

Viering van 80 jaar Jeep met de nieuwe Compass en zijn 4xe-versies

De nieuwe Compass is een echt paradepaardje dat de voorbije jaren de verkoop van Jeep in Europa heeft gestimuleerd. De nieuwe Compass viert 80 jaar Jeep door terug te keren naar de stranden van Normandië. Nieuwe Compass: een volledig nieuw model, met grote veranderingen op het gebied van stijl, technologie, veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit. De Compass 4xe plug-in hybride evolueert het 4x4-concept van Jeep en voegt er milieuvriendelijkheid, efficiëntie en nog meer rijplezier aan toe. Het exterieur en interieur van de nieuwe Compass zijn een voorbode van het concept van toekomstige Jeeps: moderner, technologischer, gesofisticeerder en met een sterker Europees tintje, met behoud van de Jeep-authenticiteit. Hightech en veiliger dan ooit: Uconnect 5, het meest geavanceerde infotainmentsysteem dat ooit voor een Jeep werd ontworpen, en Highway Assist, autonome rijassistentie van niveau 2 (L2), maken hun debuut in het Europese Jeep-gamma.

Fiat New Tipo Cross : de ideale crossover voor het gezin

De Fiat Tipo Cross richt zich tot een nieuwe doelgroep: jonge gezinnen met een dynamische levensstijl die op zoek zijn naar functionaliteit, emotie, ruimte, stijl en de laatste technologische snufjes tegen een betaalbare prijs.

Opendeurdagen op 5 en 6 juni

Graag nodigen we jullie uit tijdens onze opendeurdagen op 5 & 6 juni. De ideale momenten om de nieuwe modellen te ontdekken. Neem plaats achter het stuur en ervaar zelf de nieuwigheden tijdens een testrit. Kom gewoon langs en we helpen je met veel plezier verder! Benieuwd naar wat je allemaal mag verwachten? Hierbij alvast enkele highlights:

De New 500 3+1 "la Prima", de meest veelzijdige New 500.

Na de presentatie van de New 500 "la Prima" cabrio, gevolgd door de berline, is het vandaag D-Day voor de voltooiing van het New 500 project. FCA onthult nu het volledige gamma, klaar voor de verkoop, en presenteert in wereldpremière de 3+1 "la Prima" Opening Edition, de derde New 500 koetswerkvariant, bovenop de cabrio- en berlineversies.