Nieuwe Opel Frontera: Ruime en leuke SUV ook volledig elektrisch verkrijgbaar - Gent Motors

Nieuwe Opel Frontera: Ruime en leuke SUV ook volledig elektrisch verkrijgbaar

Opel luidt het begin in van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle geschiedenis van het bedrijf: vandaag onthulde de autofabrikant uit Rüsselsheim de eerste beelden van de nieuwe Opel Frontera. De leuke en ruime nieuwe SUV met de Blitz zal vanaf het begin verkrijgbaar zijn als batterij-elektrische variant, waarbij klanten ook kunnen kiezen voor varianten met 48-volt hybridetechnologie.

 • Keuze voor de klant: batterij-elektrische versie of efficiënte hybride aandrijvingen van 48 volt.
 • Ruige interpretatie: Expressief silhouet, Opel Vizor met nieuwe Blitz, uitgesproken wielkasten.
 • Verrukkelijke interieurs: Dubbele breedbeeldschermen, speciale ergonomische voorziening voor de voorstoelen, slimme opbergoplossingen.
 • Ruimte in overvloed: Tot 1.600 liter bagageruimte, optionele functionele dakrails.
 • Slimme oplossingen: Draadloos opladen en telefoonprojectie, extra USB-poorten en meer.
 • "Met zijn combinatie van robuust design, ruimte, slimme oplossingen en efficiënte aandrijflijnen zal onze nieuwe Opel Frontera in de smaak vallen bij een brede groep klanten die zich willen onderscheiden van de massa. Hij is bij uitstek geschikt voor de stedelijke en voorstedelijke omgeving en biedt tegelijkertijd een oplaadervaring aan onze klanten," aldus Florian Huettl, CEO van Opel.  De nieuwe Frontera verrast al op het eerste gezicht met zijn stoere interpretatie van Opels gedurfde en pure designfilosofie. Het rechtopstaande frontsilhouet en de unieke frontproporties van de nieuwe Frontera combineren een functioneel en ruim interieurvolume met een zeer gedurfde en stoere, maar moderne expressieve look. Het nieuwe Opel "Blitz"-embleem viert zijn première op een seriemodel en zit trots in het midden van de Opel Vizor. De zwarte "vizor" geeft de voorkant van de Frontera een unieke identiteit en integreert naadloos de Eco LED-koplampen met automatisch grootlicht en de centrale Opel Blitz. De Vizor wordt ondersteund door een trapeziumvormige koelopening in het onderste derde deel en benadrukt de solide en robuuste uitstraling van de auto. De bekende "vleugelsignatuur" van Opel schittert in een moderne interpretatie met drie verlichtingsblokken die worden gescheiden door inlegwerk in carrosseriekleur. Het zijaanzicht onthult een kenmerkende C-stijl, die de ruime cabine visueel splitst. Elders zorgen de geprononceerde wielkasten en spatborden ervoor dat de auto stevig op de weg ligt, terwijl ze de nieuwkomer ook een solide en moderne uitstraling geven.  Smartphone station, Intelli-Seat: Slimme oplossingen voor connectiviteit en comfort
  De moderne uitstraling wordt voortgezet in het interieur, waar slim design en praktische bruikbaarheid elkaar ontmoeten. Brede horizontale decors op het instrumentenpaneel en de portieren maken de toch al luchtige cabine optisch breder. Bovendien wacht de voor Opel typische, volledig digitale Pure Panel-cockpit met twee 10-inch displays en het Multimedia infotainmentsysteem op de inzittenden en is hij net zo opvallend als het gedurfde en elegante nieuwe stuurwiel. Opel volgt consequent de filosofie van maximaal comfort met minimale afleiding, met een schone, ontgifte gebruikerservaring om elke vorm van digitale stress te vermijden.

  De nieuwkomer komt ook tegemoet aan degenen die liever vertrouwen op hun eigen mobiele apparaat door een optioneel innovatief smartphone-station aan te bieden. Na verbinding met het station via een speciale app, wordt de smartphone van de gebruiker het infotainmentbedieningspaneel van de auto, dat ook samenwerkt met de knoppen op het stuurwiel. En Opel brengt met de nieuwe Frontera opnieuw zitinnovaties voor een brede waaier van klanten. De gepatenteerde Intelli-Seat functie in de voorstoelen - een sleuf die de druk op het stuitje verlicht - zorgt voor uitstekend comfort, zelfs tijdens lange ritten op de Autobahn. Bovendien zijn de stoelen niet alleen rijkelijk bewerkt en gebeeldhouwd, maar springen ze ook in het oog dankzij de contrasterende stiksels. De stoffen van de stoelen zijn ook verkrijgbaar in een volledig duurzaam gerecycled materiaal.  De funfactor van de nieuwkomer wordt nog verhoogd door een reeks slimme oplossingen. Zo is het opladen van mobiele apparaten eenvoudiger dan ooit met een gekoelde draadloze lader en twee USB-poorten voorin en nog eens twee USB-poorten op de tweede rij. Grotere apparaten die normaal niet goed in de cabine passen, zoals tablets, kunnen veilig worden opgeborgen in de middenconsole dankzij een flexibele band die ze op hun plaats houdt. Andere open opbergvakken in de cabine zijn geschikt voor dagelijkse handbagage en de rubberen bekleding voorkomt klapperen en schuiven. Passagiers op de tweede rij kunnen gebruik maken van de geïntegreerde smartphonevakken in de rugleuningen van de voorstoelen.

  Ruim, efficiënt en slim: De ideale metgezel voor een duurzame actieve levensstijl
  Daarnaast maakt de nieuwe Frontera indruk met zijn laadcapaciteit. Met de achterbank omhoog biedt hij al meer dan 460 liter bagageruimte in de bagageruimte - met de stoelen neergeklapt neemt de capaciteit toe tot 1.600 liter. Extra veelzijdigheid wordt geboden door de 60:40-splitsing van de achterbank, terwijl een tweede laadvloer standaard wordt meegeleverd. Klanten die nog meer bagage willen meenemen op hun reizen of de daklast van meer dan 200 kilogram optimaal willen benutten, kunnen bovendien kiezen voor de optionele functionele dakrails.

  Net als alle nieuwe Opel-modellen maakt de nieuwe Frontera niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn verantwoorde prestaties. Klanten kunnen kiezen tussen een puur elektrische variant en zeer efficiënte aandrijvingen met 48-volt hybridetechnologie. Welke aandrijflijn de klant ook kiest, hij kan zich verheugen op een hoog niveau van rijplezier dankzij de specifieke chassisconfiguratie. De ingenieurs in Rüsselsheim hebben veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de carrosseriecontrole en het leveren van de typische rijeigenschappen van Opel - zelfs bij hoge snelheden op de Duitse Autobahn.  Met zijn expressieve nieuwe look, zijn slimme en leuke oplossingen en de eenvoudige keuze tussen volledig elektrische of hybride aandrijving, toont de nieuwe Opel Frontera eens te meer aan dat het Duitse merk zijn belofte tot elektrificatie ernstig neemt en tegelijk een brede waaier van klanten aanspreekt.

  Galerij

  Gent Motors article image