Jeep® Avenger breidt het aanbod uit: e-Hybrid is nu verkrijgbaar in Europa - Gent Motors

Jeep® Avenger breidt het aanbod uit: e-Hybrid is nu verkrijgbaar in Europa

In het kielzog van de verkoopsuccessen breidt Jeep het gamma van de Avenger, 2023 Europese Auto van het Jaar, uit door de nieuwe Avenger e-Hybrid versie te introduceren, bovenop de volledig elektrische en ICE versies. Het doel, in lijn met de voortdurende inzet van het merk voor keuzevrijheid, is om klanten de flexibiliteit te bieden om te kiezen uit drie aandrijflijnen.

De nieuwe Avenger e-Hybrid, aangedreven door zijn innovatieve MHEV-motortechnologie, biedt een uitzonderlijke rijervaring en zorgt tegelijk voor een lagere CO2-uitstoot, waardoor de baanbrekende reis van Jeep op het gebied van elektrificatie wordt voortgezet. Alle liefhebbers van het merk kunnen hem vanaf nu bestellen.

Pionier op het gebied van elektrificatie

Jeep evolueert voortdurend in de richting van een nieuw concept van mobiliteit, dat capaciteiten, comfort, brandstofefficiëntie, veiligheid, respect voor het milieu en avontuur verder kan verbeteren. Het elektrificatieplan ging eind 2020 van start in Europa en werd vlot voortgezet met de lancering van de 4xe Plug-In Hybrid technologie op de Compass, Renegade, Wrangler en meer recent op de nieuwe Grand Cherokee.

In 2023 kwam dan de allereerste volledig elektrische Avenger, die het DNA van het merk verpakten in een compacte SUV met een unieke combinatie van capaciteiten, stijl, functionaliteit en technologie. De Avenger, een pure uitdrukking van "geconcentreerde vrijheid", bood en biedt nog steeds de kenmerkende prestaties van Jeep om gemoedsrust te garanderen in alle omstandigheden, zowel op de weg als off-road.

Elektrische aandrijving

De motor die de nieuwe Avenger e-Hybrid aandrijft, vertegenwoordigt het toppunt van technologische prestatie en levert zowel comfort als prestaties. Dankzij deze baanbrekende technologie biedt de nieuwe Avenger e-Hybrid een uitzonderlijk naadloze rijervaring, waarbij klanten al bij lage snelheden gebruik kunnen maken van elektrische mobiliteit dankzij de combinatie van de automatische 6-traps e-DCS6 transmissie met dubbele koppeling en de geïntegreerde elektromotor.

Op dezelfde manier verbetert de elektromotor de efficiëntie en het rijplezier, waardoor de auto in bepaalde situaties kan rijden met uitgeschakelde verbrandingsmotor. Deze modus wordt geactiveerd tijdens het rijden in de stad met een snelheid van minder dan 30 km/u en bereikt tot 1 km autonomie in volledig elektrische modus op stedelijke en buitenstedelijke wegen als regelmatig wordt gereden, of wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat in gestabiliseerde omstandigheden of bergafwaarts, zelfs op de snelweg, waardoor brandstof wordt bespaard.

Technologie is ook betrokken bij het ontstekingsproces van de motor, dat wordt vergemakkelijkt door een elektromotor met ondersteuning van een riemstartergenerator. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor met behoud van een stille werking.

De sleutel tot zijn prestaties ligt in de harmonieuze synergie tussen de 1,2-liter driecilinder verbrandingsmotor, die tot 100 pk kan leveren, de 48-volt lithium-ion batterij en de innovatieve elektrische 6-versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze versnellingsbak herbergt een 21 kW elektromotor, een omvormer en de centrale transmissie-eenheid, die samenwerken om compactheid en efficiëntie te optimaliseren.

Het extra elektrische vermogen verbetert het koppel in de lage toeren en zorgt voor een stille en responsieve start voor de bestuurder, met naadloze en snelle overgangen. Pure elektrische kracht is ook nuttig voor de e-creeping functie, die een reeks korte voorwaartse bewegingen mogelijk maakt zonder het gaspedaal in te trappen, wat gunstig is in situaties zoals files (e-queueing). Het voertuig kan ook 100% elektrisch worden geparkeerd (e-parking). Bovendien maakt deze technologie het mogelijk om energie te recupereren tijdens het vertragen en de vrijheid te geven om zelf op te laden door middel van regeneratief remmen, waardoor opladen via de stekker overbodig wordt.

Onder normale rijomstandigheden is de motor ontworpen voor een optimale brandstofefficiëntie, waarbij tot 15% minder CO2 wordt uitgestoten dan bij een verbrandingsmotor met automatische transmissie. Dit wordt verder bereikt via de Miller Cycle, wat resulteert in een geschatte CO2-uitstoot van 111 tot 114 gram per kilometer, wat hem gunstig positioneert binnen zijn categorie.

Prestaties

De opmerkelijke nieuwe Avenger e-Hybrid onderscheidt zich met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 11 seconden, gekoppeld aan een vrijwel onmiddellijke koppelafgifte door de elektromotor. Deze configuratie optimaliseert de prestaties van de verbrandingsmotor, met name tijdens het herstarten, waardoor het "turbolag"-effect wordt verminderd en het gaspedaal snel wordt ingetrapt, wat zorgt voor een uitzonderlijke rijervaring. Op dezelfde manier wordt in de puur elektrische modus bij het starten de verbrandingsmotor alleen ingeschakeld als er extra vermogen nodig is.

Nieuwe Avenger e-Hybrid: een nieuwe reeks productkenmerken

De nieuwe Avenger e-Hybrid is uitgerust met nieuwe functies, waaronder het fascinerende Open-Air Sky Roof, dat de bestuurder en zijn passagiers plezier en genot in de open lucht biedt en het plezier achter het stuur absoluut vergroot. Andere baanbrekende verbeteringen in comfort worden geboden met de introductie van de elektrische bestuurdersstoel met massagefunctie en lederen bekleding. Deze innovatieve stoelen tillen de rijervaring naar een ongekend niveau en bieden optimale ondersteuning en ontspanning tijdens elke rit.

Het nieuwe model introduceert een aantal opmerkelijke verbeteringen in zowel het exterieur als het interieur. Aan de buitenkant is hij voorzien van een opvallende en speciale badge. In het interieur hebben bestuurders de keuze uit een 7-inch e-Hybrid cluster met MHEV-informatie zoals de rijmodus, feedback over de motorstatus en de vermogensmeter, of ze kunnen kiezen voor een 10,25-inch e-Hybrid cluster. Bovendien is de auto uitgerust met versnellingspaddles aan het stuurwiel en een geavanceerde DCT-transmissie met 6 versnellingen in handgeschakelde modus om zelf de versnelling te kiezen.

De belangrijkste kenmerken van het product zijn een 48V-systeem dat een echte hybride-ervaring biedt. Het brandstofverbruik is ook opmerkelijk met slechts 5,1 l/100 km. De aandrijflijn bestaat uit een motor met een 1.2 e-DCT P2 48V configuratie met 6 versnellingen, die een maximumvermogen van 74 kW (100 pk) en een koppel van 205 Nm genereert, samen met een e-motor van 21 kW die een koppel van 55 Nm levert, allemaal aangevuld met een brandstoftank van 44 liter.

Bovendien zorgt het hybridesysteem voor aanzienlijke CO2-besparingen in vergelijking met traditionele benzinemotoren, met een emissiereductie van meer dan 10 g CO2/km ten opzichte van de handgeschakelde benzinemotor volgens de WLTP-normen.

En om het rijden nog aangenamer te maken, zijn er twee nieuwe connected services packs beschikbaar voor de Avenger-serie. Het Connect ONE pack, dat assistentie en veiligheid biedt in geval van nood, en het Connect PLUS pack, dat een brede waaier aan connected services biedt die vooral gericht zijn op navigatie. Profiteer optimaal van de 'over the air' kaartupdates, blijf op de hoogte van het weer, de gevarenzones op uw route, de locatie van tankstations (en brandstofprijzen), de beschikbare parkeerplaatsen in de stad. En neem vooral geen risico's op de weg, blijf geconcentreerd door vooral spraakherkenningscommando's te gebruiken om je vragen te stellen of je instructies te geven.

Keuzevrijheid

Jeep heeft een lange geschiedenis in het produceren van veelzijdige voertuigen die een verscheidenheid aan terreinen en rijomstandigheden aankunnen, wat aansluit bij het idee om zijn klanten vrijheid en keuze te bieden. De voertuigen van het merk bieden mensen de mogelijkheid om hun eigen avonturen te kiezen en de wereld te verkennen, dankzij hun capabele en veelzijdige karakter.

Jeeps toewijding om klanten in staat te stellen de ideale auto te kiezen die past bij hun eisen en smaak blijft onverminderd.

De belichaming van de toewijding aan vrijheid wordt weerspiegeld in het uitgebreide en diverse autoaanbod van Jeep, nu uitgebreider dan ooit tevoren. De e-Hybrid line-up luidt een opmerkelijke transformatie in binnen het gamma van de Jeep Avenger, met onderscheidende kenmerken die zijn afgestemd op elk uitrustingsniveau.

De Longitude heeft een gestroomlijnd design met lichtmetalen 16-inch velgen, full-LED-koplampen met reflectordesign en portiergrepen in carrosseriekleur, allemaal aangevuld met stijlvolle grijze skid plates. Binnenin biedt hij een comfortabel interieur met een zwart generfd dashboard en stoffen stoelen, een volledig digitaal 7-inch display, cruisecontrol en een handige armsteun voor. Veiligheid en technologie worden niet in het gedrang gebracht, want voorzieningen zoals Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist en Driver Attention Assist zorgen voor een veilige en efficiënte rit.

De Altitude verfraait het exterieur met lichtmetalen 17-inch velgen en zilverkleurige skid plates. Binnenin brengt hij een vleugje elegantie met stoffen/vinyl premium stoelen, een in hoogte verstelbare bagageruimte en een zilver dashboard met interieurinleg, aangevuld met een synthetisch lederen stuurwiel. Extra voorzieningen zoals een volledig digitaal cluster van 10,25 inch, automatische airconditioning met één zone en adaptieve cruisecontrol tillen de auto naar een hoger niveau.

Tot slot heeft de Summit een prachtig exterieur met 18-inch lichtmetalen velgen, full LED projectors voor en achter en privacy glass. Binnenin biedt hij meerkleurige sfeerverlichting en een elektrochrome 'frameloze' achteruitkijkspiegel voor extra raffinement. Geavanceerde technologie omvat sleutelvrije toegang en starten van de motor, een draadloze lader, dodehoekbewaking, een 180° achteruitrijcamera met 'drone view', parkeersensoren van 360°, automatische grootlichtregeling, elektrisch inklapbare spiegels, een handsfree laadklep en autonoom rijden van niveau 2, voor een eersteklas rijervaring.

Zo kan de nieuwe Avenger e-Hybrid worden gewaardeerd voor de unieke Hill Descent Control en het Select Terrain systeem - standaard op alle versies - dat zes rijprogramma's biedt, waaronder in de eerste plaats de Normal-variant voor alledaags rijden. Daar komen Eco voor energiebesparing en Sport voor dynamisch rijden nog bij. En dan zijn er nog de meer gespecialiseerde programma's: Snow voor besneeuwde wegen, Mud voor modderige wegen en Sand voor zanderige wegen. Kortom, een brede beschikbaarheid voor alle mogelijke variaties en alle weersomstandigheden.

Het kleurengamma biedt ook een rijke keuze, met zowel levendige effen kleuren zoals Snow, Volcano en Ruby, als glanzende metallics zoals Stone, Sun, Lake en Granite.

Galerij

Gent Motors article image