Nieuwe Fiat 600e: FIAT's elektrische comeback in het B-segment - Gent Motors

Nieuwe Fiat 600e: FIAT's elektrische comeback in het B-segment

FIAT blijft het voortouw nemen op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit en presenteert de Nieuwe Fiat 600e, een geweldige toevoeging aan het gamma van het merk dat zijn terugkeer naar het B-segment markeert. En dat doet hij door alles waar je van houdt in het B-segment te nemen en het in elk aspect te upgraden: meer ruimte, een grotere actieradius, een groter Dolce Vita-gevoel. Kortom, de Nieuwe Fiat 600e combineert het beste van de B- en B-SUV-wereld en biedt een prachtige, plezierige en uiterst comfortabele rijervaring.

Na het succes van zijn voorganger en bestseller de Fiat 600 uit de jaren '50, ook bekend als de family mover, plaatst de Nieuwe Fiat 600e zich in het hart van het snelgroeiende B-segment.

De Nieuwe Fiat 600e is de ideale oplossing voor zowel stadsliefhebbers als outdoorfanaten en is de perfecte belichaming van de waarden van het merk: Italiaanse stijl en duurzaamheid. Hij is cool en mooi, hij heeft een royale afmeting van 4,17 meter lengte met een comfortabele ruimte voor 5 personen, hij heeft de beste opbergruimte in zijn klasse voorin, hij heeft een elektrische rijbereik van meer dan 400 km (WLTP gecombineerde cyclus) en meer dan 600 km in de stad (WLTP stadscyclus) en biedt state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen.

Hij is verkrijgbaar in 2 verschillende volledig elektrische versies, Nieuwe Fiat 600e La Prima en Nieuwe Fiat (600e) RED, en is een gezinsvriendelijke oplossing om het pure Italiaanse Dolce Vita ten volle te beleven, met oog voor het milieu en zorg voor sociale doelen.

Nieuwe Fiat 600e

De Nieuwe Fiat 600e is verkrijgbaar als 5-deurs en biedt een indrukwekkend ruimtegevoel binnenin met zijn 5 zitplaatsen en 15 liter opbergruimte. Klanten kunnen hun persoonlijke spullen kwijt in de slimme middentunnel - voorzien van een op maat gemaakte bekleding en flexibele bekerhouders voor een comfortabele pauze -, in de stoelvakken en in de strategische opbergruimtes voorin. De kofferbak heeft ook een royaal formaat met 360 liter aan laadcapaciteit. Naast de veelzijdigheid van de ruimte beschikt het model over geweldige elektrische capaciteiten. De lithium-ionaccu's met een capaciteit van 54 kWh geven de Nieuwe Fiat 600e een actieradius van meer dan 400 km in de WLTP- gecombineerde cyclus, en meer dan 600 km in de stadscyclus waardoor de Nieuwe Fiat 600e de ideale auto is voor zowel dagelijks gebruik in de stad als weekenduitstapjes.

Om de oplaadtijd te optimaliseren, is de Nieuwe 600e uitgerust met een snellaadsysteem van 100 kW om de batterij zeer snel op te laden. Het duurt bijvoorbeeld minder dan een half uur om de accu tot 80% op te laden, ongeveer dezelfde tijd die nodig is om je auto in te pakken voor een weekendje weg. Het model wordt ook geleverd met een 11kW On Board Charger en een Mode 3 kabel om thuis of in het openbaar op te laden, wat zorgt voor een volledige lading in minder dan 6 uur.

De motor heeft een vermogen van 115 kW en zorgt voor een acceleratie van 0-100 km/u in 9,0 seconden. De Nieuwe Fiat 600e geeft je de keuze: elke klant kan op zijn eigen manier rijden, dankzij de drie rijmodi - eco, normaal, sport - die kunnen worden geselecteerd op basis van jouw rijstijl.

Iconische buitenkant, Dolce Vita binnenkant

De Nieuwe Fiat 600e, ook wel het grotere broertje van de Nieuwe 500e genoemd, ontleent zijn naam aan de originele 600 en brengt alle Italiaanse coolness en frisse stijl. Zijn exterieur- en interieurdesign belichamen perfect de Italiaanse schoonheid en Dolce Vita-filosofie. Kortom, de nieuwe Fiat 600e biedt een waar zintuiglijk genot dat geworteld is in het Italiaanse DNA.

Vergeleken met de Nieuwe 500e heeft hij een scherper en assertiever gezicht, een 600-chroom opgefriste handtekening aan de voor- en zijkanten en een vernieuwde LED-verlichtingsidentiteit. Het elegante en toch dynamische uiterlijk wordt versterkt door de grotere wielen (tot 18 inch en een diameter van 690 mm), zwarte matte skirts en wielkasten, terwijl de typisch Italiaanse stijl ook te zien is in de Italiaanse vlag aan de achterbumper. Verschillende charmante kenmerken benadrukken de lijnen van het exterieur, zoals de glanzend zwarte details, chrome accenten en glimmende accenten op de achterlichten.

Binnenin belichaamt de Nieuwe Fiat 600e perfect de Italiaanse Dolce Vita en de pop-art ziel van het merk, dankzij verschillende functies die speciaal zijn ontworpen om de beste verwenervaring te bieden. Bovenal is de Nieuwe Fiat 600e de eerste compacte auto die chromotherapie (kleurentherapie) aanbiedt. Klanten kunnen tot 8 verschillende kleuren selecteren voor zowel het omgevingslicht als de radioambiance, met een ton sur ton standaardcombinatie en een totaal van 64 verschillende combinaties, voor een ongeëvenaarde kleursurroundervaring. Voor een complete Italiaanse spa-ervaring is de bestuurdersstoel uitgerust met elektrische stoelverstelling en een rugmassagefunctie, om te ontspannen na een lange reis of een drukke werkdag. De Nieuwe Fiat 600e biedt ook Ivory synthetisch lederen zetels met FIAT monogram met turquoise accenten en 3-traps verwarming voor maximaal comfort en premiumness.



Velours vloermatten, 40/60 achterzetels, USB type A & type C + type C op de 2de rij, een draadloze lader voor smartphone en keyless entry met nabijheidssensor - zodat je nooit vergeet dat de auto open is - vervolledigen de uitrusting voor een comfortabele en aangename rijervaring.

Geavanceerde technologie: geavanceerde veiligheidsfuncties en connectiviteit

De Nieuwe Fiat 600e zit ook boordevol geavanceerde veiligheids- en assistentiefuncties die hem klaarmaken voor het dagelijks leven. Hij biedt niveau 2 assisted driving, met alle voordelen van dien.

De Adaptive Cruise Control (ACC) remt of versnelt in reactie op een auto; de Intelligent Speed Assist leest de snelheidslimieten en adviseert deze toe te passen, terwijl de Blind Spot Detection ultrasone sensoren gebruikt om de dode hoeken te bewaken en te waarschuwen voor obstakels met waarschuwingslampjes op de buitenspiegel. Geavanceerde technologie omvat ook de Stop&Go-functie, elektrische parkeerrem, autonoom noodstopsysteem om fietsers en voetgangers te herkennen en detectie van slaperigheid om het concentratieniveau van de bestuurder te controleren. Tot slot helpen de 360° sensoren en de 180° achteruitkijkcamera met dynamische rasterlijnen om obstakels te ontwijken bij het parkeren of het uitvoeren van complexe manoeuvres.

Op het gebied van comfort en connectiviteit is de Nieuwe Fiat 600e uitgerust met verschillende functies die elke reis aangenamer en vreugdevoller zullen maken. Hij is uitgerust met een handenvrije elektrische achterklep - een plezier voor al die ouders die altijd duizend dingen bij de hand hebben -, elektrisch bediende ramen, automatische airconditioning, schemer- en regensensoren. Een geluidssysteem met 6 luidsprekers, een 10,25" volledig aanpasbare radio met Navi, CarPlay en Android Auto draadloos, een 7" digitaal cluster en connected services maken het aanbod compleet.

De Nieuwe Fiat 600e biedt Uconnect-diensten om klanten dagelijks te ondersteunen, zoals spraakopdrachten om te communiceren met de navigatie aan boord, het TomTom navigatiesysteem, waarvan de kaarten automatisch worden bijgewerkt, dat alle beschikbare oplaadstations op de route weergeeft en realtime informatie geeft over beschikbare gratis parkeerplaatsen op de openbare weg, om tijd en geld te besparen tijdens het reizen. En met de FIAT-applicatie was genieten van meer comfort nog nooit zo eenvoudig, er zijn namelijk veel commando's beschikbaar om bepaalde voertuigfuncties zelfs op afstand te gebruiken (bijv. gebruik van lichten, claxon, centraal openen/sluiten van portieren, verwarming of airconditioning).



Top van het gamma La Prima en de meer toegankelijke (RED)

De Nieuwe Fiat (600e) RED, die perfect geschikt is voor jonge klanten die op zoek zijn naar een ethische en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing, vertegenwoordigt de meest toegankelijke versie van de Nieuwe Fiat 600e en is een volgende stap in een samenwerking met (RED) die in 2021 werd gelanceerd vanuit de overtuiging dat ieder van ons de verandering kan leiden. In navolging van de Nieuwe (500e) RED is de missie om "goed voor de mensen en goed voor de planeet" te zijn: hij is namelijk elektrisch, om het milieu te respecteren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Die missie gaat nu nog verder met (RED), de organisatie die zich inzet om pandemieën te bestrijden en die in 2006 werd opgericht om AIDS te bestrijden en ervoor te zorgen dat ziekten voor iedereen te voorkomen en te behandelen zijn.

De Nieuwe (600e) RED heeft de kleur rood als handelsmerk, zowel buiten - van de carrosserie tot de voor- en achterlogo's, - als binnen – dashboardpaneel en designaccenten op de exclusieve zetels in gerecyclede stof. De (RED) bekleding van de smart middentunnel herinnert nog meer aan de samenwerking. Er zijn nog twee kleuren beschikbaar om hem verder aan te passen: zwart en wit.

De Nieuwe Fiat 600e La Prima biedt 100% stijl, techniek en comfort voor een meeslepende Italiaanse Dolce Vita-ervaring. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren die doen denken aan de schoonheid van de Italiaanse natuurlandschappen: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy, Sky of Italy.

Galerij

Gent Motors article image