FCA kiest technologieën van HARMAN en Google voor nieuw geconnecteerd ecosysteem - Gent Motors

FCA kiest technologieën van HARMAN en Google voor nieuw geconnecteerd ecosysteem

Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) (NYSE: FCAU / MTA: FCA) heeft vandaag aangekondigd dat het technologieën van HARMAN (Samsung) en Google zal gebruiken om een nieuw 'ecosysteem' te creëren dat eigenaars van FCA-voertuigen over de hele wereld een betere connectiviteitservaring zal bieden.

Buiten het voertuig (off-board) zal het systeem de gegevensstroom in de wagen en andere data snel en veilig beheren met behulp van een architectuur die steunt op het cloudplatform HARMAN Ignite. Het systeem zal een geoptimaliseerde gebruikerservaring afleveren die eigenaars zal ondersteunen door onderhoudsbehoeften te voorspellen, tank- en laadstations te lokaliseren, verkeersmeldingen en restaurantaanbiedingen te ontvangen en live ondersteuning van de klantendienst te bieden, met één druk op de knop. Software-updates zullen 'over the air' (OTA) gebeuren, zodat eigenaars steeds kunnen genieten van de nieuwste functies en recentste toepassingen.

Het wereldwijde platform zal eigenaars 4G-connectiviteit bieden en de evolutie naar 5G ondersteunen. Het is gehomologeerd voor alle regio's en zal samenwerken met alle dienstverleners over de hele wereld. Ook kan dit 'off-board'-systeem communiceren met de toekomstige infrastructuur van intelligente steden ('smart cities'), alsook met huishoudtoestellen via het 'Smart Things'-platform van Samsung.

Bovendien zullen eigenaars, verdelers, fleetoperatoren en dienstverleners kunnen genieten van de functies van de nieuwe cloudconnectiviteit.

In de wagen (on-board) zal het nieuwe systeem op Android draaien om klanten een krachtige, beproefde en intuïtieve app-omgeving te bieden die voortdurend wordt bijgewerkt met OTA-updates en die een snelle interactie en naadloze draadloze integratie met de mobiele toestellen van klanten verzekert. Het vertrouwde en veilige systeem zal eigenaars voortdurend innovaties aanbieden en zal worden bijgewerkt via een ingebouwd gsm-netwerk om nieuwe capaciteiten op het gebied van autonoom rijden, elektrificatie en geconnecteerde diensten mogelijk te maken.

Dit geconnecteerde ecosysteem zal de geëlektrificeerde wagens van FCA een optimale technische omgeving aanbieden, met applicaties zoals batterijbeheer vanop afstand, een intelligente routeplanning voor elektrische voertuigen en 'vehicle-to-grid'-services. Het zal ook ondersteuning bieden voor het gamma mobiliteitsdiensten van FCA, met onder meer functies voor kilometerheffingen, verzekeringen in functie van het gebruik, korte-, middellange- en langetermijnverhuur en oplossingen voor autodelen, zoals het U-Go-systeem dat Leasys onlangs heeft gelanceerd in Europa.

De hoofdbestanddelen van het systeem zullen in de tweede helft van 2019 in fasen worden uitgerold in regio's overal ter wereld, en tegen 2022 zullen alle nieuwe FCA-voertuigen geconnecteerd zijn.

"Door in zee te gaan met marktleiders zoals Samsung en Google kunnen we ons kapitaal op een efficiënte en verantwoordelijke manier gebruiken om onze klanten overal ter wereld geavanceerde technologische oplossingen aan te bieden", verklaarde Harald Wester, Chief Technical Officer van FCA. "In samenwerking met HARMAN (Samsung) en Google hebben we een flexibel, gebruiksvriendelijk en geconnecteerd 'ecosysteem' ontwikkeld dat niet alleen de huidige technologie gebruikt maar ook compatibel is met toekomstige innovaties."

"HARMAN Ignite en ons bekroonde OTA-systeem zijn essentiële ingrediënten voor de geconnecteerde auto's van de toekomst en we zijn dan ook verheugd samen met FCA hun wereldwijde ecosysteem te kunnen uitbouwen. Met deze nieuwe technologieën bieden HARMAN en Samsung een ongekend niveau van personalisering en diensten op maat, en dat biedt zowel constructeurs zoals FCA als consumenten en ondernemingen in de groeiende autodeelsector ongekende voordelen", aldus Dinesh Paliwal, President en CEO van HARMAN.
"De moderne ervaring in de auto moet worden ontworpen met het oog op een naadloze connectiviteit en digitale inhoud en moet klanten onderweg een geïntegreerde maar vertrouwde ervaring verzekeren", aldus Patrick Brady, Vice President of Engineering bij Google. "We zijn verheugd dat FCA zijn infotainmentsysteem op Android zal laten draaien om bestuurders een betrouwbare en rijke omgeving voor app- en inhoudsontwikkeling aan te reiken."

Galerij

Gent Motors article image